www.ole-hansen.dk [Jeg ser på stilladser]


Udvalgte stilladstyper:

[minimalistisk stillads]

[transportabelt stillads]

[overdækket stillads]

[basalt stillads]

[hardcore stillads]

[mig & mit stillads]

+ se presseomtale

Det postfunktionelle stillads

postfunktionelt stillads - v/ Ebbe Elmers Biler i København

 

"Kun unyttige ting kan være smukke" - Oscar Wilde

De andre stilladser i denne oversigt, har alle en funktion. Det postfunktionelle stillads er unikt derved, at det totalt mangler funktion. Det har dermed trancenderet selve stilladsets ide, idet der ikke længere er tale om et praktisk hjælpemiddel, men en rent æstetisk fremtoning. Bemærk konstruktionens meget enkle linier, der trækker på den allerældste tradition idenfor stilladser. (Se Hardcore stillads)

Materialet er imidlertid ikke - som jeg fejlagtigt troede - træ, men derimod beton.*

Det postfunkionelle stillads har således kun mening som udtryk for en æstetiseren over begrebet stillads. Det er ud fra denne præmis, vi må bedømme, om dette stillads er vellykket.

Som det troner majestæstisk over den næsten øde vej, kan man vælge at se det som en art milepæl - eller man kan se det som et monument over tomheden i det postfunktionelle. Det er et stillads, der stiller flere spørgsmål end det giver svar.


*)NOTE: en venlig læser gjorde mig opmærksom på dette og bemærkede, at havde det været træ (som jeg oprindeligt skrev 2003), var det nok blevet pillet ned for længst. Nu (2008) må jeg så med beklagelse konstatere, at både stillads og tårn er forsvundet.
Ak ja, flygtigt er stilladset...


[retur til forsiden]

Siden er opstillet af: www.ole-hansen.dk