www.ole-hansen.dk [Jeg ser på stilladser]


Udvalgte stilladstyper:

[minimalistisk stillads]

[postfunktionelt stillads]

[transportabelt stillads]

[basalt stillads]

[hardcore stillads]

[mig & mit stillads]

+ se presseomtale

Overdækket stillads

Modsat alle de andre - fritstående - stilladser, er det overdækkede stillads i et eller andet omfang skjult, ligesom overdækningen ofte dækker eller slører bygningen bagved.

 

Herunder en meget kraftig overdækning. Hverken bygning eller stillads er specielt spændende, men med dette stillads får den ellers anonyme gades facadeforløb et interessant løft:

helt overdækket stillads
(Christo, gå hjem og hæng dig !)

stillads overdækket med kækt slør

Herover et eksempel på den mere luftige overdækning - ja nærmest et slør - der kækt dækker for også en smule af nabohuset.

Med den rædselsfulde arkitektur man aner bag sløret, var alle nok bedst tjent med, at denne ordning blev permanet.

Her til højre går det galt. Det går HELT galt.

Det hele blive møget til med reklamer, hvilket gør det, der kunne have været en æstetisk oplevelse, til noget værre øjebæ. Som om der ikke var reklamer nok i forvejen.

Ikke overdækket men et overdænget stillads. Et kedeligt eksempel på, hvor galt det kan gå, når det kunstneriske udtryk komercialiseres.

overdænget med reklamer.

Nederst er derimod et sandt mesterværk. Billedet til venstre er taget først. Beskueren går i spænding i lang tid: Hvad gemmer den matte pressening ? Og så! Siderne falder, man ser NÆSTEN hele taget, men kun næsten. Og ikke nok med det - der kommer en ny, mindre overbygning. Virtuost fastholdes spændingen. Et stillads ud over det sædvanlige - både inden for sin genre og i det hele taget.

først med helt overdækket tag - og så med ny overbygning


[retur til forsiden]

Siden er opstillet af: www.ole-hansen.dk